Na námestí v Prešove vítali stovky detí Mikuláša

07.12.2004 Celý región

Stovky a stovky detí vítali podvečer 6. decembra na pešej zóne pred kostolom sv. Mikuláša v Prešove Mikuláša a jeho sprievod. Nádielku dobrotivého patróna vo...
Stovky a stovky detí vítali podvečer 6. decembra na pešej zóne pred kostolom sv. Mikuláša v Prešove Mikuláša a jeho sprievod. Nádielku dobrotivého patróna vo výbornej atmosfére korunovalo zažatie vianočného stromčeka a vianočnej výzdoby centrálneho námestia. Na pódiu sa začal tiež cyklus programov, ktorý potrvá denne do 23. decembra.

Novinkou tohoročného predvianočného času v Prešove je inštalovanie betlehema od Miroslava Janiča z obce Brežany v okrese Prešov pri kostolnom múre. Ide o vyrezávanú drevenú atrakciu, ktorá už v prvý deň prilákala mnoho zvedavcov. Mesto Prešov si ju od autora požičalo na obdobie do 7. januára 2005.
Súčasťou programu, v ktorom vystúpili viaceré detské súbory a to nielen z Prešova, ale aj napr. z Vranova nad Topľou, bolo aj žrebovanie držiteľov 100 cien Veľkej mikulášskej hry.
Na námestí otvorili 6. decembra aj predvianočné trhy. V desiatich stánkoch remeselníci ponúkajú takisto do 23. decembra svoju produkciu a nechýba ani možnosť ochutnávky tradičnej prešovskej medoviny.
(jj)
 

Vyberte región